Weersverwachting NL

het weer
Webcam uitzicht in de richting NNO – 110°

Vooruitzichten

KNMI Weersverwachting: Zonnige perioden en een enkele bui. Woensdag bewolkt, later zon

Perioden met zon, in het midden en oosten een enkele bui. Woensdag wolkenvelden, later zon.

Het is overwegend zonnig maar met uitzondering van het noordoosten ontstaan er stapelwolken. Deze kunnen vanmiddag vooral in het midden en oosten uit kunnen groeien tot een enkele bui. De maxima liggen tussen 14°C aan de westkust en 18°C plaatselijk in het oosten. De wind is zwak en komt uit een overwegend noordelijke richting.

In de nacht naar woensdag zijn er naast brede opklaringen ook enkele wolkenvelden en kan er een enkele lichte bui voorkomen. Plaatselijk is het nevelig en in een brede opklaring kunnen zich mistbanken vormen. De minima liggen rond 5°C bij een zwakke, langs de kust matige noordenwind.

Woensdagochtend is het half tot zwaar bewolkt. In de middag kan er in het uiterste zuiden een bui ontstaan. In de loop van de dag klaart het van het noordwesten uit op. De maxima lopen uiteen van 10°C op de Wadden tot 16°C in het zuidoosten, bij een matige, aan de kust vrij krachtige noordenwind. Mogelijk wordt de wind langs de westkust in de loop van de dag krachtig. (bron: KNMI)

Zonneschijn: 50% – Neerslag: 20% kans op 0/1 mm – Temperatuur van 3/6 tot 12/14°C – Wind uit het N 4bft

Zonneschijn: 40% – Neerslag: 30% kans op 0/1 mm – Temperatuur van 4/5 tot 15/17°C – Wind uit het NO 2bft

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 17 april tot en met zaterdag 24 april

Grote (70%) kans op rustig en droog weer. 30% kans op wisselvallig weer. De kans op temperaturen rond of iets onder normaal ligt rond de 50%.

Bron: KNMI

Bron: WXCharts.com