Weersverwachting NL

het weer
Webcam uitzicht in de richting NNO – 110°

Vooruitzichten

KNMI Weersverwachting: Perioden met zon, vanmiddag toenemende bewolking

Vanmorgen perioden met zon, vanmiddag toenemende bewolking. Morgen bewolkt en veel wind, later van het noordwesten uit opklarend.

Vanochtend zijn er flinke perioden met zon, in de middag neemt van het westen en zuiden uit de bewolking geleidelijk toe. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt rond de 8°C. De wind draait geleidelijk van west tot noordwest naar zuidwest en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vanochtend aanvankelijk (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind boven land toe naar matig, en naar vrij krachtig langs de kust en op het IJsselmeer.

Komende nacht is het bewolkt en valt er lokaal lichte (mot)regen. De minimumtemperatuur wordt aan het begin van de nacht bereikt en ligt tussen 4°C in het zuidoosten en ongeveer 7°C in het noordwesten. In de loop van de nacht loopt de temperatuur overal enkele graden op. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig, 6 Bft.

Morgen overdag is het overal bewolkt, al is een enkele opklaring wel mogelijk. Het is aanvankelijk overal droog, maar later in de middag en aan het begin van de avond kan er in het zuidoosten wat regen vallen. Vanaf het einde van de middag trekken er van het noordwesten uit opklaringen het land binnen, welke zich in de avond uitbreiden over de rest van het land. In het noordoosten kan er in de avond nog wel een enkele lichte bui voorkomen. Met een maximumtemperatuur rond 11°C wordt het zacht. De wind draait naar west en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard. In het noordelijk kustgebied wordt de wind vanaf de middag mogelijk stormachtig, 8 Bft, daarbij zijn dan zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/u. In de avond neemt de wind geleidelijk in kracht af. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 30% – Neerslag: 40% kans op 0/2 mm – Temperatuur van 5 tot 11°C – Wind uit het W 5bft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *